Cursurile online versus cursurile face-to-face

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In zilele noastre, in era tehnologica, in care totul avanseaza mai repede ca niciodata si multe lucruri se rezolva la telefon sau online, fara sa mai necesite deplasarea, cand este nevoie de foarte multă muncă, iar concurența profesionala  este  acerba, exista mai multe posibilități ca în trecut pentru a invata, pentru a facilita progresul profesional si recunoasterea la nivelul societatii.

 

Nevoia de timp, rapiditatea obtinerii de informatii, dorinta de confort, constituie motive pentru necesitatea aparitiei altor forme de invatare, care sa ofere alternative viabile. Astfel au aparut cursurile online, cu numeroase avantaje pentru o categorie ampla a populatiei.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Care sunt avantajele cursurilor online?” google_fonts=”font_family:Ubuntu%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic|font_style:500%20bold%20italic%3A500%3Aitalic”][vc_empty_space][vc_column_text]Cursurile online sunt disponibile  de oriunde, este suficient sa existe  un dispozitiv si  conexiune la internet, lucru foarte usor de realizat in zilele noastre. Pot fi urmarite cursuri care se desfasoara in alta tara sau in alt oras, oferind o diversitate mai mare si  modele variate de invatare.

 

Cursurile se pot urmari din confortul casei, cu profesor, in timp real.

 

Invatarea online presupune economisire de timp si costuri mai reduse pentru ca nu necesita deplasarea la sediul companiei, timp care s-ar pierde pe drum si pe pregatirea pentru drum, cheltuieli cu transportul si cu materialele necesare (mapa, coli de scris, agende, stilou, etc).

 

Cursurile online ofera flexibilitate, mobilitate, pot fi inregistrate si reascultate, in pauza de cafea de la serviciu, in metrou, in masina sau inainte de culcare. Prin reascultare pot fi sesizate detalii noi, se reimprospateaza informatia, , care,  neaccesata o perioada indelungata, se uita.

 

Cursurile online ofera transparenta si acordare echitabila a timpului de interactiune tuturor cursantilor, stabilindu-se reguli clare de interventie.

 

Informatia ramane stocata, nu ocupa volum mare si are sanse mai mari de pastrare decat notitele la un curs face-to-face. De asemenea, prezinta avantajul ca pot fi reluate anumite lectii.

 

Gadgeturile folosite sunt atractive si pentru adolescenti, interesul pentru invatatul clasic a scazut, iar tehnologia digitala cu tot ceea ce vine la pachet e acceptata mai usor.

 

Daca sunt bine organizate si sustinute, cursurile online po tfi la fel de eficiente, placate si stimulative ca si cele face-to-face.

 

Cursurile face-to-face se desfasoara in mod clasic si se potrivesc persoanelor care prefera interactiunea umana sau care apeleaza mai rar la tehnologia digitala.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Care sunt avantajele cursurilor face-to-face?” google_fonts=”font_family:Ubuntu%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic|font_style:500%20bold%20italic%3A500%3Aitalic”][vc_empty_space][vc_column_text]Cursurile face–to-face presupun  iesirea  din zona de confort a casei, din rutina zilnica, imbracatul frumos, putina miscare prin deplasarea spre locul unde se desfasoara cursurile, dau energie si cresc stima de sine.

 

Cursurile face-to-face au dinamica de necontestat, indeamna la interactiune reala, atat de necesara in ultimul timp, in care comunicarea online a luat amploare.

 

Cursurile face–to-face creeaza deschidere spre viata sociala si oportunitaea de a cunoaste oameni noi, de a lega prietenii prin participarea in sine la curs sau prin deplasarea spre o librarie, pentru a cumpara o agenda etc

 

Cursurile face-to-face elimina tracul, fiind utile persoanelor timide, sustinerea  unui  examen fizic presupune  depasirea unor bariere emotionale.

 

Prin cursurile face-to-face sunt implicate cele trei forme de comunicare: verbala, nonverbala si paraverbala, care se completeaza, crescand eficienta  invatarii.

 

Cursurile face-to-face sunt accesibile si persoanelor mai putin familiarizate cu tehnologia sau inca reticente la aceasta, incurajand invatarea la otrice varsta.

 

Experiența directa cu cel care prezinta cursul si cu ceilalti cursanti, invatarea din greselile sau problemele intampinate de acestia, din solutionarea lor sunt, pentru multi oameni, de neinlocuit.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

In concluzie, se poate spune ca ambele forme de cursuri sunt foarte bune, atat timp cat este permanent incurajata invatarea, cat creierul ramane activ.

 

Atat educația online, cat si cea face-to-face ofera o instruire continua si posibilitatea de a fi mai bun in domenii variate.

 

Invatarea este importanta pentru dezvoltarea personala si pentru societate, invatarea zilnica, pe tot parcursul vietii, din placere, pastreaza mintea tanara, ofera un mod frumos de a trai si o intelegere mai buna a lucrurilor, constituie forta, energie si o perfectionare permanenta.

 

Costurile pot fi ridicate in ambele situatii: pentru cursurile face-to-face inchirierea unui spatiu, igienizarea, incalzirea, numarul limitat de locuri etc, iar  pentru cursurile online achizitionarea unor licente, programe, camere video.

 

Optarea pentru cursurile face-to-face sau pentru cele online se face in functie de ce se potriveste mai bine fiecaruia, iar castigul este totdeauna de partea celui care invata.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Alte articole