Cursuri de Limba Chineză

A învăţa limba chineză echivalează cu a te împresura cu miracole, a trăi în poezie şi desfătare vizuală şi fonetică. Cu peste 1,3 miliarde de vorbitori nativi şi o istorie de 5000 de ani, limba chineză este, fără nicio îndoiala, cea mai vorbită şi cea mai „bătrână“ limbă de pe glob, dar şi cea mai dificilă.

Limbă oficială în China, Taiwan şi Singapore, chineza, în forma scrisă, este neschimbată de pe vremea marelui filosof Confucius, adică de cel putin 3-4000 de ani. Limba chineză se subdivide în 7 limbi şi vreo 2.000 de dialecte!

  • Ca să fie considerat cult, un chinez trebuie să recunoască 6-7000 de caractere, circa 3000 îi sunt necesare pentru a citi un cotidian, iar vreo 2000 (chineza simplificată) doar ca să fie considerat alfabetizat de guvernul ţării sale.

  • Ortografia chineză s-a bazat pe caracterele chinezești, hanzi, care sunt grafate în limitele unui pătrat imaginar, în mod tradițional, aranjate în coloane verticale, citite de sus în jos și de la dreapta la stânga în coloane. Caracterele chinezeşti sunt morfeme independente ale modificărilor fonetice.

  • Într-adevăr, este complicat să stăpâneşti chineza, însa, aşa cum spunea Confucius, gânditorul care a influenţat timp de 2000 de ani conducătorii Chinei,„Cel care este stăpânul minţii sale este stăpânul Universului“.

  • B.SMART organizează cursuri de limba chineză pentru tineri şi adulti, la orice nivel, la ambele centre.

  • Se lucrează cu grupe standard de 7-9 cursanţi, dar la cerere se pot forma şi mini-grupe de 2-4, respectiv 5-6 cursanţi, cu tarife differenţiate. Se pot organiza şi cursuri one-to-one, personalizate pentru un singur student.

  • Bazate pe metoda interactivă, cursurile se axează deopotrivă pe studierea alfabetului şi a pronunţiei, a vocabularului şi a gramaticii şi urmăreşte dobândirea de către cursant a abilităţilor de bază în învăţarea unei limbi străine: înţelegere, scriere, citit, comunicare.

  • Materialele suplimentare folosite în cadrul sedinţelor îi fac pe cursanţi să înţeleagă mai uşor structuri specifice limbii şi îi ajută mult să-şi îmbunătăţească pronunţia.

  • Trainerii B.SMART sunt pasionaţi şi carismatici.

  • Veţi beneficia de o atmosferă caldă şi relaxată, mediu benefic pentru studiul limbilor străine.