Cursuri de Limba Franceză

Franceza este vorbită în total de aproximativ 220 de milioane de oameni ca limbă maternă, secundă sau straină, în țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), precum și în alte câteva țări din afara acesteia, ca Algeria sau Statele Unite ale Americii. Numărul celor care au franceza ca limbă maternă este estimat la 110 milioane.

  • În clasamentul numărului de vorbitori ai diferitelor limbi, franceza este pe locul al VI-lea în lume și pe locul al II-lea în Europa. Franceza este limbă oficială în 29 de țări, ocupând în această privință locul al II-lea după limba engleză.

  • Ca limbă străină, franceza este, după engleză, limba învățată de cele mai multe persoane (120 de milioane), în majoritatea țărilor.

  • Toate acestea sunt argumente pertinente pentru studiul limbii franceze în România şi la B.SMART.

Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Înainte de începerea activităţii didactice, de obicei la înscriere, se va face o testare preliminară, Placement test, pentru a stabili nivelul de cunoştinţe al cursanţilor şi repartizarea acestora în grupe cât mai omogene. Evaluarea este complet gratuită, nu implică niciun cost suplimentar şi nu necesită programare.

Programa

  • Urmărește parcurgerea nivelurilor de studiu conform Cadrului de Referință European. Este complexă, având în vedere dezvoltarea tuturor abilităţilor de comunicare (citire, scriere, vorbire, ascultare), fără a neglija problemele de gramatică, clare, concise şi bine structurate.

  • Cursurile sunt structurate pe pachete/module de câte 30 ore, cursanţii având libertatea să aleagă, de la început sau pe pacurs, numărul de module. După fiecare 30 ore veţi beneficia de evaluarea şi consultanţa profesorilor privind performanţele atinse şi parcursul viitor recomandat.

Tip CursuriOrar
Standard2 ședințe a 2 h/săptămână
1 ședință a 3 h/săptămână (în cursul săptămânii sau în week-end)
NOTĂ: ora de curs - 50 de minute
La cerere, se pot organiza cursuri cu program intensiv.

Intervalul orar de desfăşurare a cursurilor:

Tip CursuriOrar
Standard17:00 - 19:00 sau 19:00 - 21:00
Week-endsâmbăta și duminica trei ore, 09:00 - 12:00 sau 12:00 - 15:00 sau 15:00 - 18:00
În funcţie de solicitări, cursurile se organizează şi dimineaţa sau pe parcursul zilei.

Grupele de studiu

  • Grupele standard sunt formate din 7-9 cursanţi.

  • La cerere se pot forma mini-grupe de 3-4, respectiv 5-6 cursanţi.

  • Se pot organiza şi cursuri individuale, adresate unui singur student.