Cursuri de Limba Italiană

Limba italiană este o limbă romanică vorbită de aproximativ 62 de milioane de oameni, din care majoritatea locuiesc în Italia. Se bucură de statutul de limbă oficială în trei țări — Italia, San Marino și Elveția și este folosită auxiliar în Vatican. Deține de asemenea statutul de limbă de minoritate în părțile Croației și Sloveniei situate în Istria.

În Italia sunt numeroase dialecte regionale, dar înființarea unui sistem național de educație a condus la reducerea de-a lungul secolului al XX-lea a variației în limba vorbită de la o regiune la alta.

 • Limba italiană standard se bazează pe dialectele folosite în Toscana și este asemănătoare atât cu limba latină cât și cu alte limbi romanice. Similitudinea lexicală cu franceză este estimată la 89%, la 87% cu catalana, la 85% cu sarda, la 82% cu spaniola, la 78% cu latina și la 77% cu româna. Printre limbile romanice mari, este și cea mai asemănătoare cu limba română. Se caracterizează prin păstrarea consoanelor și vocalelor duble și accentului cu rolul distinctiv.

 • Influența italienei asupra altor limbi a fost moderată și este vizibilă cel mai puternic în artă, mai ales în muzică. Ideile Școlii Ardelene și latinismului au dus la mărirea numărului cuvintelor de origine italiană în limba română.

B.SMART organizează cursuri de limba italiană pentru tineri şi adulti, la orice nivel.

Programa

 • Este complexă, având în vedere dezvoltarea tuturor abilităţilor de comunicare (citire, scriere, vorbire, ascultare), fără a neglija problemele de gramatică, clare, concise şi bine structurate.

 • Cursurile sunt structurate pe pachete/module de câte 30 ore, cursanţii având libertatea să aleagă, de la început sau pe pacurs, numărul de module. După fiecare 30 ore veţi beneficia de evaluarea şi consultanţa profesorilor privind performanţele atinse şi parcursul viitor recomandat.

Tip CursuriOrar
Standard2 ședințe a 2 h/săptămână
1 ședință a 3 h/săptămână (în cursul săptămânii sau în week-end)
NOTĂ: ora de curs - 50 de minute
La cerere, se pot organiza cursuri cu program intensiv.

Intervalul orar de desfăşurare a cursurilor:

Tip CursuriOrar
Standard17:00 - 19:00 sau 19:00 - 21:00
Week-endsâmbăta și duminica trei ore, 09:00 - 12:00 sau 12:00 - 15:00 sau 15:00 - 18:00
În funcţie de solicitări, cursurile se organizează şi dimineaţa sau pe parcursul zilei.

Grupele de studiu

 • Grupele standard sunt formate din 7-9 cursanţi.

 • La cerere se pot forma mini-grupe de 2-4, respectiv 5-6 cursanţi.

 • Se pot organiza şi cursuri individuale, adresate unui singur student.

De ce limba italiană cu B.SMART?

 • Avem experienţă de peste 10 ani, timp în care ne-am dezvoltat şi îmbunătăţit continuu cursurile, pentru a face faţă aşteptărilor celor mai exigenţi cursanţi;

 • Programa este adaptată, chiar şi pe parcursul studiului, nevoilor concrete şi ritmului de asimilare şi progres ale fiecărei grupe;

 • Metodele de predare sunt moderne şi interactive, folosind materiale audio şi video;

 • Raportul calitate-preţ este deosebit de bun;

 • La noi găsiţi o atmosferă veselă şi relaxantă, care vă reconfortează dupa încheierea activităţilor profesionale zilnice.