Cursuri de Limba Norvegiană

Limba norvegiană este o limbă germanică de nord care aparține familiei limbilor indo-europene. Norvegiana este vorbită ca limbă maternă de aproximativ cinci milioane de oameni, a căror majoritate locuiește în Norvegia.


Limba norvegiană este inteligibilă și pentru vorbitorii limbilor suedeză și daneză.

  • Toate variantele scrise ale limbii norvegiene folosesc același alfabet, anume acel latin îmbogățit cu semnele Æ, Ø și Å. Majoritatea cuvintelor provin din nordica veche, iar împrumuturile germane au intrat în limbajul livresc. Astfel, ca și în daneză și suedeză (spre deosebire de islandeză), numărul formelor flexionare este mult redus. Norvegiana și suedeza sunt de asemenea limbi tonice, ceea ce înseamnă că pronunțarea silabelor se servește de tonuri diferite, prin care se schimbă semnificația cuvântului.

  • Cursul se adresează oricărei persoane tinere sau adulte, indiferent dacă are cunoştinţe de nivel începător, mediu sau avansat.

Programa

  • Este complexă, având în vedere dezvoltarea tuturor abilităţilor de comunicare (citire, scriere, vorbire, ascultare), fără a neglija problemele de gramatică, clare, concise şi bine structurate.

  • Cursurile sunt structurate pe pachete/module de câte 30 ore, cursanţii având libertatea să aleagă, de la început sau pe pacurs, numărul de module. După fiecare 30 ore veţi beneficia de evaluarea şi consultanţa profesorilor privind performanţele atinse şi parcursul viitor recomandat.

Tip CursuriOrar
Standard2 ședințe a 2 h/săptămână
1 ședință a 3 h/săptămână (în cursul săptămânii sau în week-end)
NOTĂ: ora de curs - 50 de minute
La cerere, se pot organiza cursuri cu program intensiv.

Intervalul orar de desfăşurare a cursurilor:

Tip CursuriOrar
Standard18:00 - 20:00 sau 19:00 - 21:00
Week-endsâmbăta trei ore, 09:00 - 12:00 sau 12:00 - 15:00

Grupele de studiu

  • Grupele standard sunt formate din 7-9 cursanţi.

  • La cerere se pot forma mini-grupe de 2-4, respectiv 5-6 cursanţi.

  • Se pot organiza şi cursuri individuale, adresate unui singur student.