Cursuri de Limba Olandeză

Limba olandeză (numită adesea neerlandeză) este o limbă germanică, inclusă în subgrupa limbilor vest-germanice. Neerlandeza este forma scrisă comună a dialectelor germanice vorbite în Țările de Jos și în Belgia (regiunile Flandra și Bruxelles).

Este limba oficială a Țărilor de Jos și a Surinamului, iar în Belgia este una din limbile oficiale, alături de franceză și germană.

  • Limba neerlandeză, ca limbă natală, este vorbită de către 15,7 milioane de olandezi și 5,6 milioane de belgieni. Ea se vorbește și în Flandra (regiune belgiană), fiind cunoscută și sub denumirea de flamandă, deși măsura în care diferă flamanda și olandeza este un subiect intens dezbătut.

  • Frontiera lingvistică din Belgia se află la sud de Bruxelles (care, la rândul său, e un oraș bilingv), cu o traiectorie aproximativă de la est la vest. Mai mult, există peste 80.000 de vorbitori de neerlandeză în apropierea orașului francez Dunkerque, la granița cu Belgia.

  • Neerlandeza se scrie cu ajutorul alfabetului latin format din 26 de litere, o parte dintre acestea putând fi însoțite de diverse semne diacritice.

B.SMART organizează cursuri de limba olandeză pentru tineri şi adulţi, la orice nivel, la ambele centre.

  • Se lucrează cu grupe standard de 7-9 cursanţi, dar la cerere se pot forma şi mini-grupe de 3-4, respectiv 5-6 cursanţi, cu tarife differenţiate. Se pot organiza şi cursuri individuale, personalizate pentru un singur student.

  • Bazate pe metoda interactivă, cursurile se axează deopotrivă pe studierea alfabetului şi a pronunţiei, a vocabularului şi a gramaticii şi urmăreşte dobândirea de către cursant a abilităţilor de bază în învăţarea unei limbi străine: înţelegere, scriere, citit, comunicare.

  • Materialele folosite în cadrul sedinţelor îi fac pe cursanţi să înţeleagă mai uşor structuri specifice limbii şi îi ajută mult să-şi îmbunătăţească pronunţia.

  • Veţi beneficia de atmosferă caldă şi relaxată, mediu benefic pentru studiul limbilor străine.

Vă recomandăm cursurile: