Cursuri de Limba Spaniolă

Limba spaniolă, numită uneori și limba castiliană, este o limbă romanică din subgrupul iberic. Este una dintre cele șase limbi oficiale ale Organizației Națiunilor Unite.

Spaniola se situează pe locul doi ca cea mai vorbită limbă în lume conform numărului vorbitorilor care o au ca limbă maternă, fiind precedată doar de chineza mandarină. Se plasează pe locul trei ca cea mai folosită limbă după numărul combinat de vorbitori (atât ca limbă maternă, cât și străină), fiind întrecută de chineza mandarină și de engleză.

  • Datorită propagării sale pe continentul american, spaniola este limba neolatină care a cunoscut cea mai largă raspândire în lume. În anul 2005 aceasta este oficial vorbită în 21 de ţări: Spania, Mexic, Columbia, Argentina, Cuba, Chile, Republica Dominicana, Puerto Rico, Ecuador, Guinea, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala, Panama, El Salvador, Peru, Bolivia, Paraguai şi Uruguai.

  • Spaniola ocupă, de asemenea, locul doi în topul celor mai studiate limbi din lume, fiind învățată de cel puțin 14 milioane de studenți. Conform altor surse, acest număr depășește 46 de milioane de studenți distribuiți în 90 de țări.

  • Deşi are mai multe dialecte, limba standard este destul de unitară şi este înţeleasă şi vorbită în toate teritoriile amintite.

  • În ciuda unor caracteristici fonetice proprii, pronunţia limbii spaniole nu prezintă o dificultate pentru români. Lexicul prezintă asemănări cu limba română si italiană. Gramatica este complexă, mai apropiată de cea franceză şi italiană.

  • Limba spaniolă are scriere fonetică, cu caractere latine şi cu semne diacritice.

B.SMART organizează cursuri de limba spaniolă pentru tineri şi adulţi, la orice nivel, la ambele centre.

  • Se lucrează cu grupe standard de 7-9 cursanţi, dar la cerere se pot forma şi mini-grupe de 2-4, respectiv 5-6 cursanţi, cu tarife differenţiate. Se pot organiza şi cursuri one-to-one, personalizate pentru un singur student.

  • Bazate pe metoda interactivă, cursurile se axează deopotrivă pe studierea alfabetului şi a pronunţiei, a vocabularului şi a gramaticii şi urmăreşte dobândirea de către cursant a abilităţilor de bază în învăţarea unei limbi străine: înţelegere, scriere, citit, comunicare.

  • Materialele suplimentare folosite în cadrul sedinţelor îi fac pe cursanţi să înţeleagă mai uşor structuri specifice limbii şi îi ajută mult să-şi îmbunătăţească pronunţia.

  • Trainerii B.SMART sunt pasionaţi şi carismatici, în majoritate nativi.

  • Veţi beneficia de atmosferă caldă şi relaxată, mediu benefic pentru studiul limbilor străine.