Cursuri de Limba Arabă

În momentul de față, limba arabă este limba oficială în 22 de țări și limbă nativă pentru peste 200 milioane de oameni. Este vorbita de milione de cetăţeni din Asia, din nordul Africii şi de marea majoritate a musulmanilor răspândiţi în alte ţări.

În total, araba este folosită în vorbire de aproximativ 1 miliard de persoane din întreaga lume. Având în vedere răspândirea și importanța sa în lume, din 1974, araba a fost adoptată ca una dintre limbile de lucru ale Organizației Națiunilor Unite.

  • Scrierea în alfabetul arab se face de la dreapta la stânga, așadar, invers față de direcția scrierii în alfabetul latin. Alfabetul arab are douăzeci și nouă de semne care notează consoanele și vocalele lungi. Comparativ cu alfabetul latin, alfabetul arab nu cunoaște litere mari (majuscule) sau mici (minuscule).

  • De asemenea, nu există litere specifice de tipar ori specifice de mână.În schimb, deoarece literele se leagă între ele, în cea mai mare parte a situațiilor, au forme diferite în funcție de relația lor cu celelalte litere din cuvânt. Vocalele fie nu se scriu, fie se marchează ca accente deasupra sau dedesubtul consoanelor.

  • Deşi are o multitudine de dialecte, majoritatea vorbitorilor de arabă înţeleg araba clasică.

B.SMART organizează cursuri de limba arabă pentru tineri şi adulţi, la orice nivel, la ambele centre.

  • Se lucrează cu grupe standard de 7-9 cursanţi, dar la cerere se pot forma şi mini-grupe de 3-4, respectiv 5-6 cursanţi, cu tarife differenţiate. Se pot organiza şi cursuri individuale, personalizate pentru un singur student.

  • Bazate pe metoda interactivă, cursurile se axează deopotrivă pe studierea alfabetului şi a pronunţiei, a vocabularului şi a gramaticii şi urmăreşte dobândirea de către cursant a abilităţilor de bază în învăţarea unei limbi străine: înţelegere, scriere, citit, comunicare.

  • Materialele folosite în cadrul sedinţelor îi fac pe cursanţi să înţeleagă mai uşor structuri specifice limbii şi îi ajută mult să-şi îmbunătăţească pronunţia.

  • Trainerii B.SMART sunt vorbitori nativi, care au fluenţă şi în limba română.

  • Veţi beneficia de atmosferă caldă şi relaxată, mediu benefic pentru studiul limbilor străine.

  • Notă: organizăm şi cursuri de limba arabă pentru copiii din familii mixte, dar nu numai, care doresc să vorbească corect limba arabă, să știe să scrie și să citească.