Cat de greu se invata chineza – iata ce spun profesorii de limba chineza!

Ai auzit vreodata ca limba chineza este una dintre cele mai provocatoare limbi de invatat? Ei bine, asta nu inseamna ca este imposibil! Daca te-ai gandit sa te inscrii la un curs de limba chineza, esti pe cale sa descoperi o cultura fascinanta si sa iti deschizi noi orizonturi atat profesionale, cat si personale.

Dar cat timp dureaza, in mod realist, sa inveti limba chineza? Continua sa citesti si afla raspunsul! Bonus, profesorii Bsmart iti ofera mai multe sfaturi care sa te ajue sa inveti mai mult, mai bine, intr-un timp mai scurt.

Cat timp trebuie sa investesti daca vrei sa ajungi sa vorbesti fluent limba chineza?

Raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de mai multi factori, inclusiv de experienta ta anterioara cu invatarea limbilor, abilitatile lingvistice si, desigur, de cat de mult timp si efort esti dispus sa investesti.

In general, conform Institutului de Educatie Internationala a Limbilor (FSE) din SUA, un vorbitor nativ de limba engleza ar putea avea nevoie de aproximativ 2.200 de ore de studiu pentru a ajunge la un nivel avansat de cunoastere a limbii chineze.

Asta inseamna ca, daca studiezi aproximativ 5 ore pe saptamana, ai putea atinge acest nivel in aproximativ 8-9 ani. Dar nu te lasa descurajat! Multe persoane incep sa fie capabile sa comunice in chineza dupa doar cateva luni de studiu intensiv.

Iata care sunt metodele de studiu pe care le folosesc cei care participa la cursuri de limba chineza si nu numai!

Sfaturi de la profesorii de limbi straine Bsmart
  1. Incepe cu pronuntia si tonul

Chineza este cunoscuta pentru faptul ca intonatia poate schimba complet intelesul unui cuvant. Avand in vedere ca limba chineza este atat de diferita de romana, cat si de alte limbi pe care poate le-ai studiat, profesorii care sustin cursurile de limba chineza la Bsmart iti recomanda sa acorzi o atentie speciala modului in care pronunti sunetele inca de la inceput. Cu cat te obisnuiesti mai repede, cu atat iti va fi mai usor pe parcurs.

  1. Familiarizeaza-te cu caracterele chinezesti

Nu e niciun secret ca, fata de romani, chinezii folosesc alt alfabet.

Invatarea caracterelor te poate descuraja la inceput, fiind nefamiliare, dar nu este nevoie sa le stii pe toate din start. Concentreaza-te pe caracterele care sunt folosite cel mai frecvent si utilizeaza-le in contexte variate.

Un curs de limba chineza de calitate va incorpora acest aspect in curriculum inca din primele lectii.

  1. Expune-te constant la ceea ce studiezi

Asculta muzica, urmareste filme sau seriale in chineza si incearca sa vorbesti cat mai mult posibil. Daca iti petreci foarte mult timp pe social media, poate fi o resursa foarte buna de studiu.

Chiar si cateva minute pe zi pot face o diferenta mare in viteza cu care asimilezi noile cunostinte.

  1. Exerseaza prin conversatie

Fiind una dintre cele mai eficiente metode prin care sa asimilezi noi cunostinte, nu exista substitut pentru studiul prin conversatie. Participa la discutii, fie online, fie la centrul de limbi straine Bsmart, unde poti interactiona cu alti studenti si profesori.

  1. Rabdare si perseverenta

Invatarea unei noi limbi este ca un maraton, nu un sprint. Sarbatoreste micile victorii, te va motiva sa continui si in zilele mai putin productive.

Alte metode de studiu eficiente
  • Flashcards: foloseste flashcards pentru a-ti imbunatati vocabularul si recunoasterea caracterelor.
  • Aplicatii de stiudiu al limbilor straine: aplicatiile mobile pot fi un instrument util prin care sa exersezi si sa testezi ceea ce ai invat la cursul de limba chineza.
  • Grupuri de studiu: alatura-te unui grup de studiu sau creeaza-ti unul pentru a invata impreuna cu altii.
  • Cursuri structurate: un curs de limba chineza bine structurat, cum ar fi cele oferite de Bsmart, iti poate oferi o baza solida si o cale clara de urmat.

Este greu, dar nu imposibil sa inveti limba chineza. Daca te simti motivat si vrei sa iti depasesti propriile limite, profesorii de la centrul de limbi straine Bsmart te asteapta in una dintre grupele pentru incepatori. Inscrie-te si tu!

Alte articole