Ce avantaje atrag de partea lor fundatiile corporatiste prin invatarea limbilor straine?

Comunicarea eficienta, concisa, coerenta este un avantaj de netagaduit, cu precadere in lumea afacerilor. Lipsa fluentei, a acuratetii in exprimare pot distruge o cariera intr-un domeniu in care comunicarea contribuie la rata profitului, sau a capitalului de imagine. Emailuri, convorbiri telefonice, propuneri si prezentari de proiecte internationale, toate fac parte din rutina oricarei corporatii, indiferent de domeniul de activitate. De multe ori punctuatia, cliseele folosite in exprimare, folosirea limbii engleze informale in locul celei formale, scrierea sau pronuntarea defectuoasa a unor termeni uzuali pot descuraja sau chiar indeparta un sponsor, un posibil partener de afaceri, o comisie de evaluare, sau chiar publicul larg.

Centrul de Limbi Straine B.Smart organizeaza cursuri de limba engleza si toate celelalte limbi din portofoliul sau (germana, italiana, franceza, spaniola, rusa, araba, turca, japoneza, chineza, suedeza, norvegiana, olandeza, daneza) pentru corporatii, venind in intampinarea acelor companii care stiu ca profesionalismul este redat de buna pregatire a angajatilor, si isi doresc astfel sa le asigure calitatea taskurilor ce trebuie indeplinite. Daca in domeniul de activitate al companiei dvs. este mai importanta folosirea limbii straine scrise sau citite, este o idee excelenta sa contribuiti la acuratetea cu care angajatii dvs. va transmit mai departe mesajele. Unii dintre angajatii dvs. pot avea abilitati mai bune in zona comunicarii orale, altii in cea a comunicarii scrise. Puteti incepe demersul de imbunatatire a performantei prin a le evalua setul curent de abilitati de comunicare a limbii straine. Centrul B.Smart va ofera posibilitatea de a le oferi o testare gratuita angajatilor dvs.

Odata ce ati stabilit care este zona pe care doriti sa o imbunatatiti, puteti incepe un modul de cursuri ce corespund in totalitate asteptarilor si cerintelor dvs. Cursantii vor beneficia de lectii de limba engleza, spre exemplu, prin care vor invata cum sa foloseasca in modul cel mai adecvat termeni ce tin de un limbaj specializat, norme conversationale ale englezei formale, sintaxa frazei, standardele stricte ale gramaticii scrise, s.a.m.d. Putem oferi si cursuri sau seminarii scurte de comunicare orala in limba engleza sau axate pe limbaje specializate. Un alt avantaj oferit de Centrul B.Smart este acela al flexibilitatii cadrului de predare.

Statisticile organizate de cei de la Forbes dezvaluie lucruri foarte interesante despre impactul cursurilor de limbi straine asupra performantelor diverselor companii. Spre exemplu, cele mai de success corporatii se asigura intotdeauna ca un procent de 10% dintre angajatii lor sunt poligloti. Ei preiau rolul de a mentine o buna comunicare fie cu clientii, fie cu partenerii, sau sponsorii. De multe ori o imbunatatire a departmanentului de resurse umane poate avea ca rezultat cresterea increderii clientilor actuali, atragerea clientilor noi, a partenerilor de afaceri, a eficientei si performantei, per ansamblu. Nivelul de incredere de sine al angajatilor care au parcurs un modul de limba engleza sau alta limba straina relevanta pentru interesul companiei a crescut in statistici de la 46% la 51%, aditional imbunatatindu-le performanta taskurilor realizate cu 8%.

Orice capacitate nou dobandita, orice abilitate exersata are rolul de a imbunatati functiile creierului, ajutand memoria, concentrarea, atentia selectiva, spontaneitatea, gandirea strategica, puterea de a sintetiza, manipula, controla informatiile in mod avantajos. Lista de beneficii poate continua, insa, reluand tot ce fost mentionat mai sus, putem trasa o concluzie clara: pentru extinderea oportunitatilor de afaceri este nevoie de o buna comunicare, iar limbile straine vor avea intotdeauna un loc privilegiat in trenul globalizarii. Asadar, cautati noi oportunitati de extindere pe piata internationala prin cursurile de limbi straine oferite de Centrul B.Smart.

 

Alte articole