Ce este examenul Cambridge: de ce ar trebui sa te pregatesti pentru a obtine un certificat?

Te-ai intrebat vreodata de ce tot mai multi oameni se pregatesc pentru examenul Cambridge? La centrul de limbi straine Bsmart din Bucuresti, vedem zilnic dovada ca acest acertificat deschide usa catre o multime de oportunitati academice si profesionale.

Ai vrea sa te pregatesti pentru examenul Cambridge? Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa faci acest pas!

Ce este examenul Cambridge?

Primele examene Cambridge au avut loc in iunie 1913, cand trei candidati din Marea Britanie au sustinut examenul de „Certificate of Proficiency in English” (CPE), cunoscut acum drept C2 Proficiency. Acest prim examen a fost un test riguros, care a durat 12 ore si a inclus sectiuni de dictare si transcriere fonetica, fiind util in special celor care voiau sa devina profesori de engleza.

Astazi, examenele Cambridge sunt recunoscute la nivel global si sunt sustinute de milioane de candidati anual.

Certificarea Cambridge English include un set de examene standardizate care evalueaza abilitatile lingvistice. Exista mai multe examene, fiecare corespunzand unui anumit nivel de competenta lingvistica, conform Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi (CECRL).

Iata care sunt nivelele examenelor Cambridge:

 • A2 Key (KET): nivel de baza
 • B1 Preliminary (PET): nivel intermediar
 • B2 First (FCE): nivel intermediar superior
 • C1 Advanced (CAE): nivel avansat
 • C2 Proficiency (CPE): nivel foarte avansat

Aceste examene pun accentul pe abilitatile de citire, scriere, ascultare si vorbire, fiind o evaluare completa a competentei lingvistice a candidatului.

Daca vrei sa te pregatesti pentru acest examen, contacteaza echipa Bsmart pentru a te inscrie la un curs conceput special pentru examenele Cambridge!

De ce ai nevoie de un certificat Cambridge?

 • Peste 25.000 de institutii din intreaga lume recunosc certificarile Cambridge.
 • Aceste examene de limba sunt create de experti in lingvistica si educatie, fiind riguroase si transparente. Examele Cambridge sunt bine structurate si concepute pentru a verifica toate competentele lingvistice ale vorbitorilor de engleza.

Avantajele certificarilor Cambridge – de ce sa te pregatesti pentru examen?

 • Pregatirea pentru examenul de limba engleza te ajuta sa-ti dezvolti abilitatile de comunicare. Acest lucru te va ajuta in viata de zi cu zi, vor fi un avantaj daca vrei sa urmezi o facultate sau sa-ti gasesti un loc de munca.
 • Obtinerea unei certificari Cambridge iti va confirma faptul ca stii limba engleza sau, cu alte cuvinte, iti va spori increderea in abilitatile tale lingvistice.
 • Multe universitati si companii internationale cer aceste certificari in procesul de admitere sau angajare. Asadar, potentialii angajatori vor considera acest certificat dovada faptului ca ai, intr-adevar, un nivel de limba avansat.
 • Calificativele avansate obtinute in urma examenului sunt recunoscute si acceptate pentru cererile de viza sau imigrare in tarile in care limba engleza este vorbita nativ.

Cum te poate ajuta centru de limbi straine Bsmart?

Centrul de limbi straine Bsmart iti ofera posibilitatea de a te inscrie la un curs de pregatire pentru toate nivelele certificarilor Cambridge. Iata cum te putem sprijini:

 • Avem profesori cu experienta care cunosc in detaliu cerintele fiecarui examen si te pot ghida pe tot parcursul perioadei de pregatire.
 • Utilizam materiale de studiu actualizate, concepute special pentru cei care vor sa exceleze si sa obtina un calificativ cat mai bun.
 • Organizam simulari de examen care te vor ajuta sa te familiarizezi cu formatul si cerintele testelor Cambridge.

Obtinerea unei certificari Cambridge nu este doar un pas important pentru validarea cunostintelor tale de limba engleza, ci si o investitie valoroasa in viitorul tau academic si profesional. 

Scopul nostru este sa te ajutam sa atingi acest obiectiv prin cursuri special concepute pentru cei care vor sa obtina un rezultat cat mai bun – inscrie-te la cursurile de pregatire examen Cambridge de la Bsmart!

Contacteaza-ne pentru mai multe informatii si programeaza o testare nivel limba!

Alte articole