Cele mai bune 6 carti pentru a-ti imbunatati cunostintele acumulate la cursurile de limba italiana

Una din cele mai bune modalitati de a-ti cladi un vocabular cat mai bogat si de a-ti consolida  cunostințele acumulate la cursuri de limba italiana este prin lectura. Urmatoarea lista de carti variaza de la nivelul incepator la avansat, deci vei gasi recomandari indiferent de nivelul tau.

Le Avventure Di Pinocchio (nivel incepator)

Una din cele mai cunoscute povesti pentru copii, atat din Italia, cat si din intreaga lume. Carlo Collodi spune povestea unei papusi de lemn vrajite, ce se poate misca si poate vorbi ca un om adevarat. Acesta este rapit, iar in incercarea sa de a se intoarce la tatal lui, trece prin mai multe peripetii din care invata mai multe lectii. La final, acesta este rasplatit cu darul de a deveni un baiat adevarat.

Citirea acestui text in limba italiana este excelenta pentru a invata cat mai multe cuvinte uzuale din vorbirea italienilor. Nu mai sta pe ganduri, pune mana pe carte si porneste in aventura alaturi de Pinocchio!

Io Non Ho Paura (nivel incepator)

Povestea lui Michele, un baiat de 9 ani, are loc in perioada cunoscuta ca si „anii de plumb” in care violenta si terorismul aveau loc la ordinea zilei in Italia.

Intr-un sat fictiv din sudul Italiei, in timpul unui joc, Michele descopera accidental o crima oribila. Pe masura ce afla mai multe despre crima si oamenii implicati, baiatul incepe sa isi pierda inocenta de copil. Acesta carte te va tine cu sufletul la gura, naratiunea fiind plina de suspans.

Cartea lui Niccolò Ammaniti te va tine lipit de ea si te va ajuta sa acumulezi cat mai multe cunostinte in limba italiana.

Cristo si e’ Fermato a Eboli  (nivel intermediar)

Prima noastra recomandare pentru persoanele aflate la un nivel intermediar este cartea lui Carlo Levi, Cristos s-a oprit la Eboli. Povestea este una intensa, frumoasa si emotionanta. Iar Italia prezentata in aceasta carte este foarte diferita de cea pe care cu totii o cunoastem.

Daca te pasioneaza istoria sau pur si simplu vrei sa acumulezi cat mai multe cunostinte, atunci aceasta carte este potrivita pentru tine. Limbajul folosit pentru a descrie luptele zilnice pe care oamenii din mediul rural italian le traiau in perioada regimului lui Mussolini este unul simplu, clar.

Citind aceasta carte vei afla rapid de ce este considerata una dintre capodoperele literaturii italienesti.

Acabadora (nivel intermediar)

Datorita acestui roman, Michele Murgia ocupa un loc important in peisajul literar italian, deoarece povestea baiatului adoptat pe un vapor a castigat mai multe premii literare.

Cum spuneam, Acabadora este povestea unui baiat abandonat de parinti pe o nava cu aburi, ce a fost adoptat de catre masinistul vaporului. Baiatul dispare pentru o vreme, iar cand se intoarce are capacitatea de a canta perfect la pian. Oare cum e posibil?

Acest roman este perfect pentru tinerii ce studiaza limba italiana si au ajuns deja la un nivel intermediar.

L`amica Geniale (nivel avansat)

Daca esti pasionat de carte sau film, este imposibil sa nu stii povestea creata de Elena Ferrante. Aceasta carte este prima dintr-o serie de patru ce urmaresc viata a doua femei, pornind din copilarie si pana la 60 de ani. L`amica Geniale este bogata in vocabular complex si este alegerea perfecta pentru studentii unui curs de limba italiana care vor sa isi exerseze capacitatea de intelegere a textelor.

Una Storia Semplice (nivel avansat)

Acest roman al lui Leonardo Sciascia nu este o poveste simpla, asa cum ar sugera titlul. Povestea prezentata in paginile cartii urmareste ancheta unei crime intr-un departament de politie ce are legaturi cu mafia italiana. Citind acesta carte, cu siguranta vei acumula o multime expresii in vocabular, in timp de dezlegi misterele legaturilor dintre personaje.

Bsmart este un centru modern de limbi straine, care ofera studentilor sai toate resursele si sustinerea de care au nevoie pentru a-si insusi cat mai rapid si eficient cunostintele in limbi straine!

Alte articole