Cum sa aleg un curs de limbi straine pentru copilul meu?

Ca orice persoana bine informata, probabil sunteti in tema cu unele dintre tendintele, dar si consecintele acestui proces dinamic si continuu denumit – globalizare culturala. Un rol deosebit de important in incercarea de a crea o cultura globala il vor avea intotdeauna limbile straine. Nu putem anticipa cu exactitate in ce fel va fi schimbata societatea de peste 50 de ani de aceasta avalansa la care asistam a inovatiilor din aria stiintei, informatiei si tehnologiei. Ceea ce stim fara urma de indoiala este ca intotdeauna va fi nevoie de comunicare.

Ca parinti, desigur, ne dorim sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne ajuta copiii sa se poata afirma in aceasta lume dominata de schimbare. Un atu incontestabil intr-o epoca a abundentei informationale este conferit nu doar de calitatea informatiei, ci si de capacitatea de a o interpreta, controla, si prelucra in diferite scopuri.

Dupa toate aparentele, engleza a ajuns limba centrala a comunicatiei in toate domeniile, fiind folosita oriunde in lume, in toate formele sale: scrisa, vorbita, formala sau informala. Trebuie sa recunoastem acest lucru: conteaza din ce in ce mai mult buna conoastere a limbii engleze, dar chiar si cunoasterea unei a doua limbi de circulatie mai restransa poate creste exponential avantajele profesionale. Asadar, care sunt cele mai bune modalitati de a selecta felul in care copilul dvs va asimila o noua limba straina?

Cei mai renumiti experti in dezvoltarea capacitatilor lingvistice sunt de accord cu urmatoarea teorie: limbajul este un instinct biologic, se implementeaza prin automatisme mimetice, prin urmare, interactiunea cu vorbitorii acelei limbi este indispensabila. Nu toate mediile de predare a unei limbi straine aduc aceasta interactiune in centrul atentiei. Lectiile cu un meditator pot fi foarte costisitoare, insa ele vor asigura interactiunea cu o singura persoana vorbitoare a acelei limbi. Centrul de Limbi Straine B.Smart este in tema cu cele mai eficiente metode de predare, si asigura acea ‘imersiune lingvistica’ despre care specialistii spun ca este extrem de benefica.

Pe langa ‘imersiunea lingvistica’ (oportunitatea de a comunica exclusiv in limba predata atat cu profesorul, care poate fi vorbitor nativ, cat si cu colegii), Centrul B.Smart asigura un mediu adecvat cerintelor fiecarui cursant. Grupele sunt intotdeauna omogene, pentru ca nivelul este testat inaintea inscrierii cursantului, tocmai in acest scop. Materialele folosite de profesor si de cursanti sunt alese tinand cont de metoda de predare, de scopul final al cursului, de competentele ce trebuiesc exersate (scris, citit, vorbit, ascultat).

De asemenea, poate fi important ca aceste cursuri sa se desfasoare in apropierea scolii unde merge copilul, a casei, a serviciului unuia dintre parinti. Centrul B.Smart are mai multe sedii dintre care puteti alege in functie de ceea ce va avantajeaza.

Un alt criteriu de care ar trebui sa tineti cont cand faceti o selectie este acela al transparentei. O legatura permanenta cu parintii, prin mailuri saptamanale, prin evaluari periodice, convorbiri telefonice sau personale, atunci cand apare o situatie speciala, nu poate dovedi altceva decat ca aveti de a face cu profesionisti. Centrul B.Smart face dovada acestui profesionalism din 2003, de cand si-a inceput activitatea. Sunteti invitati sa cunoasteti echipa B.Smart si sediile de desfasurare a cursurilor, atat in mediul virtual, cat si personal, vizitand una dintre adresele mentionate la datele de contact!

Alte articole