Cursurile de dezvoltare personala pentru copii-o necesitate a lumii moderne

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Secolul XXI este marcat puternic de concurenta si de competitivitate, atat pe piata muncii, cat si in viata in general.

Toata lumea vrea sa prospere, sa aiba o viata mai buna, acces la un sistem de sanatate mai sigur si mai eficient, vacante mai scumpe, masini, case si tot ceea ce contribuie la un nivel de viata mai bun.

Acesta este un lant in continua crestere, intrucat standardele de viata mai inalte din secolule XX si XXI au dus la cresterea numerica a populatiei si, implicit, la accentuarea concurentei.

Fenomenul a atras dupa sine necesitatea ca fiecare individ sa fie in proces continuu de invatare si de specializare, care sa tina pasul cu dezvoltarea tehnologiei si cu schimbarile aduse de aceasta.

Fiecare vrea sa fie cel mai bun in domeniul in care lucreaza, iar scoala parcursa in tinerete nu mai este suficienta. Astfel, sunt necesare diferite cursuri de specializare, pe care scoala, la timpul ei, nu le-a oferit pentru ca nu existau.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Cand consideram ca sunt necesare aceste cursuri?”][vc_column_text]Raspunsul pare simplu pentru adulti. Majoritatea are deja o directie in viata si stie ce cursuri trebuie sa urmeze pentru a fi in consens cu schimbarile intervenite

Pentru un copil insa, nu este asa de simplu. Invatamantul de masa nu are resurse pentru a ajuta copilul sa se cunoasca pe sine, sa isi descopere capacitatile si sa le dezvolte, pentru a urma o cariera potrivita profilului sau psihologic si intelectual.

Copiii sunt diferiti si au anumite aptitudini, iar parintii si scoala de multe ori nu ii pot ajuta sa le descopere.

Fiecare copil e special si frumos, nu este necesara si nici benefica o comparatie intre copii, dar sa descoperi aptitudinile fiecaruia si sa gasesti calea spre dobandirea unor abilitati concrete, creatoare este o adevarata arta.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Pentru ca ei sa ajunga la un potential maxim de dezvoltare, noi, parintii, putem interveni acolo unde vedem ca este necesar.” font_container=”tag:h3|text_align:left”][vc_column_text]Sistemul nostru de invatamant, bazat in mare parte pe competitie, nu-i poate ajuta pe copii foarte mult, dar parintii trebuie sa ii ajute, intrucat la varsta inceperii scolii, creierul nu este inca pregatit pentru competitie.

Cum ii putem ajuta? Simplu: prin cursuri de dezvoltare personala.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Aceste cursuri ii ajuta pe copii sa isi desopere capacitatile, talentele native si ii invata cum sa le imbunatateasca.” font_container=”tag:h3|text_align:left”][vc_column_text]Astfel, daca un copil va urma o cariera care i se potriveste, procesul de invatare va deveni mai facil si cu rezultate bune. Starea de spirit a copilului va fi mai buna si intreaga atmosfera din familie este destinsa.

Fara a descoperi capacitatile si inclinatiile unui copil, acesta risca sa fie impins spre un domeniu care nu i se potriveste, iar procesul de invatare devine foarte greoi si, in multe cazuri, abandonat la un moment dat. Timpul pierdut, energia consumata, frustrarile de a nu putea intelege domeniul ales au urmari grave asupra viitorului tanarului si foarte putini reusesc sa le depaseasca si sa se reprofileze dupa o incercare esuata.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Cursurile de dezvoltare personala scot copiii din lumea posibilului imaginar si ii pregatesc pentru viata reala, de zi cu zi, a competitiei dinamice.” font_container=”tag:h3|text_align:left”][vc_column_text]Prin aceste cursuri, ei vor sti spre ce anume pot accede in societate, isi vor gasi cu usurinta un loc pe care sa-l ocupe cu o reala multumire de sine.

Cursurile de dezvoltare personala imbunatatesc capacitatile de socializare si inteligenta cognitive, prin descoperirea skillurilor innascute si imbunatatirea lor, dezvolta inteligenta emotionala, conduc la un echilibru in toate actiunile întreprinse, iar obstacolele sunt privite ca o provocare si nu ca o piedica.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Alte articole