Este limba germana o limba greu de invatat?

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]In general, oamenii sunt sceptici cand aud de invatarea limbii germane.

Haideti sa vedem cat de justificata este aceasta temere!

Analizand putin limba romana, constatam ca este o limba mult mai complexa decat limba engleza si totusi o vorbim cu usurinta. Limba germana, la randul ei, poate fi pentru majoritatea mai greu de invatat decat limba engleza. Printr-un silogism simplu putem concluziona ca limba germana si limba romana sunt egale in complexitate.

Daca am invatat limba romana, putem invata si limba germana, cu conditia sa ne dorim acest lucru si sa alegem profesorul potrivit.

O atitudine sanatoasa este cheia in debutul invatarii acestei limbi, iar  avantajele sunt majore.

Stim ca limba engleza, preferata de majoritatea oamenilor, este o limba germanica, dar nimeni nu se sperie de invatatul limbii engleze.

Pentru cineva care stie deja limba engleza va fi mai usor sa invete si limba germana datorita unor similitudini si a faptului ca 80% din vocabularul englezesc are origini germanice.

Cu 100.000.000 de vorbitori de germana si 400.000.000 de vorbitori de engleza, aceste limbi ocupa locurile fruntase intre limbile germanice vorbite pe Glob.

Invatarea limbii germane ne propulseaza spre un varf de cariera, reprezentand un atu. De asemenea, inlatura concurenta. Chiar daca este de aceeasi competenta sau chiar superioara pe plan profesional, dezavantajul il poate constitui tocmai necunoasterea limbii germane. Privind in ansamblu, merita efortul.

Invatarea timpurie are avantajul ca informatia este foarte usor retinuta, creierul copiilor este mai receptiv si are neuroplasticitate mai mare.

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Chiar daca nu mai suntem la prima tinerete, nu este prea tarziu sa invatam o limba “grea”, ci o vom invata mai responsabil , stiind ca ne este necesara si ne aduce avantaje imediate.

Germania si Austria sunt tari cu oferte variate, care primesc forta de munca de alta nationalitate, iar varietatea acestor tari in domeniul turistic este cunoscuta pretutindeni: castelele din Germania, partiile de ski din Austria si Elvetia constituie imbolduri puternice de a ne dori sa comunicam cu locuitorii acestora si, implicit, sa le invatam limba.

Odata ce ne obisnuim cu declinarea substantivului si articolul, cu pronuntia cuvintelor compuse, totul va merge de la sine. Regulile de pronuntie si  cele gramaticale sunt foarte precise, destul de putine si usor de retinut.

Ca in orice limba, vocabularul este foarte important.

Daca sunteti incepatori, dupa fiecare sedinta de curs puteti exersa ceea ce ati invatat, incepand sa va scrieti lista de cumparaturi in limba germana, puteti citi carti pentru copii sau puteti urmari filme de desene animate in limba germana.

Daca sunteti avansati, puteti urmari documentare sau filme artistice

in limba germana, puteti incerca sa cititi carti sau sa formulati o scrisoare in limba germana.

Sa nu uitam ca orice limba straina vine cu provocarile ei, astfel ca putem spune ca limba germana pare dificila, dar nu imposibila. Nefiind la indemana oricui, a fi vorbitor de limba germana este o competenta recunosuta si premiata.

Totul tine de atitudinea pe care o avem fata de aceasta limba straina, fata de noi insine si fata de avantajele pe care ni le poate oferi pe plan profesional, economic si cultural.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Alte articole