Participi la cursuri de limba franceza? Descopera cele mai bune 5 cantece pentru a invata franceza!

Participi la cursuri limba franceza, insa ai vrea ca vocabularul tau sa fie mai bogat si sa stapanesti accentul inconfundabil al limbii franceze?

Solutia pentru problema ta este simpla, asculta muzica!

Iata cateva dintre cele mai bune motive pentru care studiul francezei prin cantece este un mare avantaj! Muzica iti poate:

Imbunatati memoria

Ai observat vreodata cat de usor este sa memorezi versurile cantecelor? Nu este de mirare ca foarte multi oameni folosesc muzica pentru a-si imbunatati memoria.

Invata cat mai multe cantece in franceza si vei vedea ca pe langa cunostintele de franceza si memoria ta va fi mai buna.

Construi vocabular

Poate cea mai putin placuta parte a invatarii unei noi limbi la un curs de limba franceza este memorarea vocabularului. Fa acest lucru intr-un mod distractiv, ascultand muzica!

Imbunatati pronuntia si accentul

Pentru multi oameni, pronuntia cuvintelor in franceza este unul din cele mai provocatoare aspecte de stapanit atunci cand invata franceza.

Daca faci parte din aceasta categorie de oameni, atunci canta! Stii cum se spune, repetitia este mama invataturii.

Invata cum sa pronunti chiar si cele mai dificile cuvinte alaturi de cei mai buni cantareti francezi, canadieni si nu numai.

Explica cultura franceza

Intelegerea culturii franceze este esentiala atunci cand incerci sa inveti limba .

Invatand cultura, dezvoltati o intelegere a modului in care oamenii gandesc si actioneaza intr-o anumita situatie. Ca rezultat, incepeti chiar si sa vezi logica din spatele regulilor si sintaxelor lor gramaticale.

Cantecele sunt una dintre cele mai bune modalitati de a descoperi cultura franceza si te ajuta sa progresezi!

Iata recomandarile noastre:

  1. „La vie en rose” — Edith Piaf

Este imposibil sa nu fi auzit macar o data aceasta piesa „La vie en rose” de Edith Piaf.

Lansat acum mai bine de 80 de ani, acest cantec romantic te va invata cuvinte si expresii franceze de baza, folositoare in viata de zi cu zi.

Ca bonus, Edith Piaf canta lent si pronunta cuvintele clar si raspicat, ceea ce face acest cantec perfect pentru incepatori si intermediari, deoarece este usor de urmarit si inteles.

  1. Je Voudrais Déjà Être Roi – De „Le Roi Lion”

„Le Roi Lion” sau Regele Leu, filmul animat ce este dublat in franceza, este o resurse excelenta pentru copiii care invata limba franceza, dar si pentru orice adult nostalgic inca caruia ii place sa cante piesele clasice Disney.

Acest cantec este foarte usor de urmarit chiar si pentru incepatori, dar cel mai important este „contagios”, deoarece este tipul de piesa pe care o canti din nou si din nou, dar nu te plictisesti de ea.

  1. Dernière Danse – Indila

Cu siguranta ai ascultat aceasta piesa si ai fredonat-o. Cu vocea ei blanda si dictia clara, piesele Indilei sunt perfect pentru cei care participa la cursuri de limba franceza de nivel incepator sau intermediar.

Si daca iti place Indila, mai asculta Tourner Dans le Vide si SOS.

  1. Sous Le Vent – Garou si Celine Dion

Pentru cursantii care deja se afla la un nivel avansat, dar care inca mai au de exersat les temps du passé (conjugarea verbelor la timpul trecut), acesta piesa cantata de Celine Dion si Garou este perfecta. De asemenea poti vedea si micile diferente dintre franceza europeana si cea canadiana.

Aceasta cantec te va captiva si nu te vei putea opri din fredonat.

  1. L’envie – Ben Mazué

Schimband repertoriul, aceasta melodie hip-hop este provocarea perfecta pentru vorbitorii avansati.

De ce? Datorita modului in care cuvintele sunt pronuntate. Daca pana acum ti-am recomandat doar cantareti cu o dictie clara, Ben Mazué are o pronuntie care nu este intotdeauna usor de inteles. Accepti provocarea?

Acestea au fost recomandarile oferite de Bsmart de piese in limba franceza.

Odata ce ai prins gustul cantecelor in franceza, nu te vei putea opri din ascultat. Te asteptai ca invatarea unei noi limbi sa fie atat de distractiva?

 

 

Alte articole