Participi la cursuri de limba portugheza? Afla cum inveti mai mult si mai bine!

Invatarea unei noi limbi poate fi o experienta interesanta si plina de satisfactii, iar cand vine vorba de invatarea portughezei, jocurile interactive sunt un ajutor real. Indiferent daca inca nu te-ai inscris la cursuri de limba portugheza sau ai deja un nivel avansat, continua sa citesti si descopera cum poti include diferite jocuri interactive in procesul tau de invatare pentru a deveni un vorbitor fluent al acestei limbi.

Jocuri pentru invatarea vocabularului

Cu cat stii mai multe cuvinte, cu atat ai mai multe sanse de a intelege ceea ce auzi sau citesti in portugheza. Jocurile sunt o modalitate distractiva si captivanta de a invata cat mai multe cuvinte si expresii de la vorbirea de zi cu zi si pana la cuvinte specifice unui anumit domeniu.

Puzzle-urile de cuvinte, integramele si cartonasele cu ghicitori te pot ajuta sa inveti noi cuvinte, semnificatiile acestora, dar si utilizarea lor in context adecvat.

De asemenea, pe langa cursurile de limba portugheza, poti folosi diferite aplicatii menite sa ii ajute pe cei care vor sa invete noi limbi, precum Duolingo, Memrise si FluentU.

Jocuri bazate pe gramatica

Gramatica este coloana vertebrala a unei limbi, iar fara ea toate cunostintele pe care le acumulezi, inclusiv vocabularul nu iti vor fi de niciun folos, deoarece nu vei putea construi propozitii, deci nu te vei putea face inteles.

Din fericire exista o multime de jocuri prin care poti invata cum sa conjugi corect verbe si mai ales cum sa creezi structuri care sa fie corecte din punct de vedere gramatical.

Exista o multime de manuale care contin diferite activitati si jocuri pe care le poti folosi. De asemenea, la fel ca in cazul vocabularului, exista site-uri si aplicatii online care iti vor fi de mare ajutor, precum Conjuguemos și 321Learn – acestea ofera exercitii interactive si distractive de gramatica.

Jocuri pentru ascultare si intelegere

Ascultarea si intelegerea limbii portugheze sunt esentiale pentru un vorbitor de portugheza. Jocurile interactive care se concetreaza pe aceste lucruri te pot ajuta sa te antrenezi pentru a intelege diferitele accente si moduri de a pronunta cuvintele ale vorbitorilor de portugheza.

Cauta jocuri care contin clipuri audio sau dialoguri in portugheza, unde poti asculta si raspunde la intrebari in functie de ceea ce auzi. Interactionand activ cu portugheza vorbita, iti vei imbunatati capacitatea de a intelege si de a comunica eficient. Site-uri web precum Portuguese Lab si FluentKey ofera exercitii de ascultare menite sa te ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de intelegere.

Jocuri de pronuntie

Pronuntia face si ea parte din elementele esentiale pe care un vorbitor de limba portugheza ar trebui sa le stapanesca.

Exista o multime de jocuri si aplicatii interactive prin care poti face acest lucru. Unele jocuri si aplicatii online folosesc tehnologie de recunoastere a vorbirii si iti pot oferi feedback instantaneu cu privire la acuratetea pronuntiei tale.

Jucand aceste jocuri, vei dezvolta abilitati mai bune de vorbire si vei deveni mai increzator in cunostintele tale de portugheza. Aplicatii precum Duolingo, HelloTalk si Pimsleu se afla in topul alegerilor celor care invata limba portugheza.

 

Acestea au fost doar cateva dintre jocurile si aplicatiile pe care le poti incerca pentru a deveni fluent in cel mai scurt timp atat in portugheza, cat si in alte limbi straine.

Trebuie sa stii ca unele dintre aceste jocuri si metode de invatare sunt folosite si de catre profesorii care sustin cursuri de limba portugheza. Ei integreaza diferite activitati si jocuri individuale, dar si interactive care sa ii ajute pe elevi sa invete mai repede si mai usor.

Nu uita, repetitia este mama invataturii! Inscrie-te la cursurile de limba portugheza de la Bsmart, exerseaza cat mai mult alaturi de profesori acreditati, dar si de colegi si vei reusi sa stapanesti portugheza mai repede decat te-ai fi astpetat!

Alte articole