Sfaturi pentru parinti: ti-ai inscris copilul la cursuri de limbi straine? Iata cum poti sa il ajuti!

Invatarea unei limbi straine in lumea moderna nu mai este doar o optiune, ci a devenit o necesitate. Asadar, ai decis sa iti inscrii copilul la cursuri de limbi straine. Bravo! Este un prim pas spre deschiderea multor oportunitati pentru micutul tau. Dar cum poti sa il sustii in acest proces?

Iata cateva sfaturi de care, ca si parinte, s-ar putea sa ai nevoie, continua sa citesti!

  1. Alege un centru de limbi straine cu o reputatie buna

Un centru de limbi straine, asa cum este B smart, va avea profesori calificati, materiale didactice de cea mai buna calitate si o metodologie de predare moderna si eficienta.

La B smart, deoarece punem accent pe calitate, vei gasi cursuri de limbi straine ce dispun de toate resursele de care copilul tau are nevoie pentru a invata.

  1. Creeaza un mediu care sa fie propice invatarii

Este important sa aiba la dispozitie un spatiu dedicat doar studiului. Copilul tau participa la cursuri de limbi straine online? Asigura-te ca are la dispozitie un loc linistit, fara distrageri, aerisit, confortabil si, ce mai important, cu o conexiune buna la internet.

Avand un loc pe care sa il foloseasca doar atunci cand studiaza il va ajuta sa se concentreze mai bine si, implicit, sa invete mai bine.

  1. Incurajeaza-l sa exerseze si in afara cursurilor de limbi straine

Daca esti familiarizat cu limba pe care o studiaza, puteti purta discutii doar in aceasta limba. Daca nu, ajuta-l sa gaseasca materiale suplimentare, cum ar fi carti, filme sau jocuri in limba respectiva.

O imersiune chiar si partiala il poate ajuta sa isi dezvolte increderea si sa devina mai fluent.

  1. Ramai implicat, dar nu il sufoca

Este esential sa te implici in educatia copilului tau, dar pastreaza un echilibru. Lasa-l sa faca greseli si sa invete din ele. Nu te grabi sa corectezi fiecare mica eroare; in schimb, incurajeaza perseverenta si pasiunea.

  1. Stabiliti impreuna un program de studiu

Pe langa participarea la cursuri de limbi straine, stabileste alaturi de cel mic o rutina zilnica sau saptamanala pentru studiul limbii. Chiar si 15-20 de minute pe zi pot face o diferenta uriasa in progresul copilului tau.

  1. Sarbatoriti progresele

Invatarea unei limbi straine poate fi o provocare. Sarbatoreste progresele mici si marile realizari ale copilului tau. Fie ca a reusit sa obtina un calificativ bun la un test de evaluare la cursul de limbi straine, a reusit sa retina un cuvant sau o expresie care ii dadeau batai de cap, fie ca a purtat o conversatie in limba pe care o studiaza, fiecare pas inainte merita sa fie remarcat.

  1. Explorati cultura vorbitorilor nativi

Limba si cultura sunt strans legate. Puteti viziona filme, asculta muzica sau gati mancaruri specifice acelei culturi. Aceasta il va ajuta pe copil sa se conecteze la un nivel mai profund cu limba pe care o invata, sa fie mai entuziasmat si mai curios sa invete mai multe lucruri noi.

Rolul rau ca parinte este esential in viata copilului si este foarte important sa il incurajezi si sa creezi un mediu propice pentru invatare. Cu pasiunea, rabdare si sprijin, micutul tau va deveni fluent intr-o noua limba in cel mai scurt timp, ceea ce ii va aduce o multime de oportunitati in viitor.

De peste 20 de ani suntem alaturi ce cei ce vor sa invete o limba straina si am ajuns sa dezvoltam un portofoliu de cursuri deosebit de vast. B smart este mai mult decat un simplu centru de invatare, este un partener de incredere pentru tinerii motivati sa isi depaseasca limitele.

Descopera acum oferta completa de cursuri de limbi straine B smart si da-i copilului tau aripi catre un viitor promitator!

Alte articole