Ce tehnici folosesti sa inveti mai usor: incearca aceste 3 tehnici de memorare eficienta

Ai decis sa inveti de la zero sau sa iti imbunatatesti nivelul de cunostinte al unei limbi straine si esti in cautarea celor mai eficiente metode de a invata?

Ti-am pregatit 3 tehnici de invatare recomandate de profesorii centrului de limbi straine Bmart, care te vor ajuta sa iti imbunatatesti rapid abilitatile lingvistice. Esti curios despre ce este vorba? Descopera metodele de invatare in continuare!

1. Invatare prin asociere vizuala – o tehnica eficienta de memorare

Profesorii de la Bmart sunt de parere ca una dintre cele mai eficiente tehnici de memorare eficienta este invatarea prin asociere vizuala.

Acest mod de invatare transforma notiunile abstracte in imagini concrete, ceea ce face procesul de memorare mult mai usor si mai distractiv. Dar hai sa vedem ce inseamna asta mai exact!

Ca si exemplu, cand inveti cuvinte noi intr-o limba straina, incearca sa asociezi fiecare cuvant cu o imagine specifica. Daca vrei sa memorezi cuvantul „mar” in spaniola, imagineaza-ti un mar mare si rosu de fiecare data cand incerci sa iti reamintesti cuvantul „manzana”. De asemenea, poti folosi si materiale vizuale, care sa te ajute, aceasta metoda este folosita chiar si de profesorii de limbi straine.

Invatarea prin asociere vizuala nu numai ca te va ajuta sa retii mai bine vocabularul, dar va face si modul in care inveti mai placut si mai putin plictisitor. Este o metoda foarte buna de invatare pentru copii, iar parintii care se intreaba cum isi pot ajuta micutii sa invete mai bine, pot pregati materiale care sa le vina in ajutor.

2. Tehnica „shadowing” – un mod eficient prin care poti sa vorbesti ca un nativ

Daca scopul tau este sa vorbesti fluent o limba straina, tehnica „shadowing” poate fi extrem de utila. Aceasta implica repetarea cuvintelor rostite de un vorbitor nativ, in timp ce asculti un material audio.

Practic, esti ca o „umbra” a vorbitorul, repetand imediat dupa el, incercand sa imiti intonatia si ritmul vorbirii. Aceasta metoda de invatare eficienta iti va imbunatati nu doar vocabularul, ci si accentul si capacitatea de a recunoaste rapid structurile gramaticale. E o tehnica perfecta pentru tine daca vrei sa vorbesti ca un nativ!

3. Tehnica Pomodoro – imbunatateste concentrarea si eficienta

Daca te confrunti adesea cu procrastinarea sau ai un copil cu dificultati de mentinere a concentrarii pe termen lung, tehnica Pomodoro, recomandata de multi educatori, inclusiv cei de la centrul Bsmart, ar putea fi solutia ideala.

Aceasta metoda de invatare eficienta este surprinzator de simpla, dar extrem de eficace in gestionarea timpului si a energiei mentale.

Principiul de baza al tehnicii Pomodoro este impartirea timpului de studiu in intervale de 25 de minute, numite „pomodori”, separate de pauze scurte de 5 minute. Dupa fiecare patru „pomodori”, este recomandat sa iei o pauza mai lunga, de 15-30 de minute. Aceasta structura este foarte buna pentru mentinerea unui nivel ridicat de concentrare si evitarea oboselii.

Pentru a folosi aceasta tehnica, tot ce ai nevoie este un cronometru. Seteaza-l pe 25 de minute si dedica-te complet sarcinii de invatare, fara distrageri. Cand timpul expira, acorda-ti o pauza de 5 minute pentru a te relaxa – fa cateva exercitii de intindere, bea o cana de apa sau doar inchide ochii pentru cateva momente de liniste.

Aceste pauze scurte iti vor reincarca bateriile si te pregatesc pentru urmatorul interval de invatare intensiva.

Acum ca ai cunostinte despre aceste tehnici eficiente de invatat, esti cu un pas mai aproape de a deveni fluent in limba dorita. Nu uita, succesul in invatarea unei limbi noi vine cu un program de studiu regulat si cu folosirea metodelor potrivite pentru stilul tau de invatare.

Vrei sa accelerezi procesul si sa te bucuri de rezultate rapide?

Cursurile de limbi straine pentru copii sau adulti de la Bsmart sunt alegerea perfecta! Descopera oferta noastra variata si alege programul care ti se potriveste cel mai bine. Inscrie-te acum si fii parte din comunitatea noastra invatand cu placere si eficienta!

Alte articole